Welke onderzoeken vinden plaats op de NICU?

Bloedonderzoek
Bij deze onderzoeken kijken ze het bloedbeeld van je kleine na. Ze controleren het bloedgas bij kleintjes met ademhalingsproblemen. Zo kunnen ze de instellingen van de couveuse optimaal afstellen op de behoeften van deze kleintjes. Ze kijken naar glucose. Deze moet binnen een bepaalde waarde blijven. 
Wanneer er het vermoeden is van infectie, zetten ze het bloed (en soms urine) op kweek. Zo'n bloedkweek geeft na 2 dagen de uitslag. Dan weten de artsen of het nodig is om met antibiotica te starten.  

Rontgenfoto's
Deze worden vaak gemaakt van borstkast. Zo kan worden gekeken naar onder andere hart en longen. Wanneer het nodig is kan ook een foto van de buik worden gemaakt.

Echo
Er worden in de tijd dat je kleine is opgenomen meerdere echo's gemaakt van de hersenen. Er word gekeken naar eventuele hersenbloedingen, schade aan de hersenen en de ontwikkeling van de hersenen. Soms kan het zijn dat er een echo van andere organen wordt gemaakt, zoals hart, longen of buik. 

Alcho
Dit is een gehoorscreening. Alle kinderen die op een NICU liggen en jonger zijn dan 32 weken krijgen zo'n screening voor hun ontslag. 


Wil je meer weten? Kijk dan eens op de Couveuse pagina van SnipSnap.

 

© 2016 - 2020 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel