Maak je Couveuse een beetje 'Thuis'

Vorige Artikel 11 van 17 Volgende

De eerste 'babykamer' van je kleintje. Dat is de couveuse wel een beetje.
Het kan natuurlijk niet op tegen jullie mooie kamertje thuis, maar voor nu is het even 'thuis.'
En Thuis hoort natuurlijk gezellig te zijn, met eigen geurtjes en eigen spulletjes. Ook in de couveuse kan dat! Overleg maar eens met de verpleegkundige, vaak hebben zij leuke ideeën.

Speciaal voor de couveuse heb ik een aantal ideeën verzameld om je op weg te helpen:

Maak het knus met bijvoorbeeld een couveusedekentje, geurdoekjes (als troost), een eigen mini mutsje of een goed wasbaar knuffeltje. Maar let op: Witte dekentjes/doekjes raken makkelijk kwijt in de was! Een leuk idee voor een knuffeltje is bijvoorbeeld een Inktvisje! Waarom? Dat lees je hier.

kleine inktvisjes prematuren

Aan de couveuse kun je een vlaggetjes lijn hangen met de naam van je kleine, of het geboortekaartje als je deze hebt. Misschien een tekening van zusje/broertje? Of een kaart met een mooie spreuk? 

Heeft oma een mooie deken gehaakt of genaaid? Misschien kan deze over de couveuse heen (even vragen aan de verpleging!). Zo niet is het misschien leuk om samen een couveusehoes te maken. 

Vergeet ook vooral geen foto's te maken, want elke kleine stap is er eentje!
Je kunt hiervoor oa deze gratis prematuren Milestone kaarten gebruiken. 

Wil je een aandenken en iets vrolijks voor bij de Couveuse? Misschien is deze poster een leuk idee. Je laat alle verzorgers hun naar invullen op een ster en zo kun je later nog terugzien wie jullie in deze tijd zo goed hebben verzorgd. 

aandenken poster nicu couveuse herinnering

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel