Wat is een Prematuur?

Vorige Artikel 13 van 17 Volgende

Lieve Mama,

premature baby vroeggeboorte informatie
Je bent bij de Verloskundige of Gyneocoloog geweest en hebt te horen gekregen dat je kleine waarschijnlijk te vroeg geboren gaat worden. Een Vroeggeboorte. Dat is allereerst schrikken, er komt een hoop op je af en je zit vol vragen. Ik heb in dit artikel voor je een aantal van de meest voorkomende complicaties op een rij gezet.

Als je er op klikt, kom je terecht op een pagina vol informatie over deze complicaties.

- Zwakke Baarmoederhals (Baarmoederhalsinsufficiëntie)
- PE (Pre-Eclampsie)
- HELLP (Hemolyse, Elevated Liver enzymes, Low Platelets)

- Loslatende Placenta
- Vroegtijdige weeen/gebroken vliezen
- Foetale groeivertraging
- Meerlingzwangerschap

Wat is een vroeggeboorte? 
We spreken van vroeggeboorte wanneer je baby geboren wordt bij een zwangerschap korter dan 37 weken. In Nederland is er een grens gesteld. Wanneer je baby geboren word voor 24 weken zwangerschap, word hij of zij niet behandeld. Dat klinkt heel gemeen, maar deze grens is met een rede gesteld. Kindjes tot aan deze grens, zijn niet levensvatbaar. Rond deze periode in je zwangerschap, maakt 1 week voor je kleine al bergen van verschil. 

Deze informatie en meer handige informatie is verzameld door de Vereniging van Couveuseouders. Je vind hier naast handige informatie ook steun in vele vormen, verhalen, meer over de ontwikkeling van je baby en wat te verwachten. De Vereniging vertegenwoordigdt de belangen van Couveuseouders en kunnen je helpen met vragen waar je mee zit. Kleine Maatjes is het tijdschrift wat ze uitgeven, ook vol informatie en interessante artikelen voor ouders, broertjes/zusjes maar ook opa's, oma's en andere familieleden/vrienden.  

Wanneer je met vragen zit lieve mama, stuur me dan gerust een berichtje op Facebook of via de mail. Je bent niet alleen, en alle mama's die het schuitje waar je inzit maar al te goed kennen zullen je helpen waar ze kunnen. 

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel