Doek over kinderwagen is levensgevaarlijk!

Vorige Artikel 7 van 17 Volgende

Je hebt het vast al voorbij zien komen op Facebook. In elke mama groep en op elke Baby pagina word er voor gewaarschuwd. 

Een dekentje leggen over je kinderwagen kan levensgevaarlijk zijn.

kinderwagen bedekken gevaarlijk doek baby

Ik heb me er zelf ook aan schuldig gemaakt, even een hydrofiel luier over de kinderwagen leggen terwijl mijn oudste (of jongste) ligt te slapen. 
Net even tegen de zon als je door de stad loopt, want een parasol vond ik maar onhandig. 

Het klinkt ideaal, maar het kan dus ook gevaarlijk zijn. En niet alleen een hydrofiel doek. Elke doek waar je je kind mee afschermt of afdekt kan gevaarlijk zijn; Swaddles, lakentjes, dekentjes, Dooky, noem maar op.

Het afdekken kan zorgen voor oververhitting. 

Wanneer je bijvoorbeeld je kinderwagenbak afdekt met een swaddle, kan de temperatuur aardig oplopen. Tussen de 10 en 15 graden hoger dan de temperatuur buiten de wagenbak zelfs. Deze hoge temperatuur kan er voor zorgen dat je uk oververhit raakt, uitdroogt of problemen krijgt met ademhalen. Zo kan je uk zelfs komen te overlijden. Wist je dat een baby door de warmte kan denken dat hij weer fijn in je buik zit? Soms stoppen ze dan zelfs met ademhalen, brrr. Je moet er niet aan denken! 

Kun je dan wel een swaddle/doek/ed veilig gebruiken?

Sowieso geef ik je de tip een plekje in de schaduw te zoeken. En wanneer je je uk niet hoeft af te dekken, doe dit dan ook niet. Draai hem of haar liever zodat ze uit de zon zijn, zoek schaduw op of een parasol. Als je perse je uk wilt afschermen voor de zon met een doek, zorg er dan voor dat er genoeg ventilatie mogelijkheid is. Zorgs voor ruime ruimte onder en boven de doek. Span je doek bijvoorbeeld vanaf de duwbeugel naar de bovenkant van de kap van je wiegenbak. Je creeert zo een persoonlijke schaduwdoek voor je kleine, met genoeg ruimte voor frisse lucht. 

Meer weten over do's en dont's met wandelwagens en kinderen? Volg dan deze link voor een filmpje van Baby Gizmo.

Gebruik jij wel eens een doek om je kindje af te dekken? Of ben je juist parasolfan? Hoe houd jij je kindje uit de zon? Laat het me weten in de reacties <3

 

 

SaveSave

SaveSave

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel