KEEP CALM! It's just christmas.. 10 tips bij Kerst stress

Vorige Artikel 11 van 17 Volgende

KEEP CALM! IT’S JUST CHRISTMAS… 10 TIPS BIJ KERST STRESS

Sinterklaas is voorbij, en dankzij de tips uit mijn vorige blog (die heb ik natuurlijk zelf ook toegepast) ging dat best oke! Maar nu komt kerst er aan, en ik merk dat er langzaam iets begint te borrelen in me..  Zou ik dan toch Kerst-stress hebben? Grappig was dat ik met even Googlen al snel een lijstje met symptomen vond (jazeker, Kerststress is echt een ding onder mama’s kwam ik achter). 

Even de symptomen op en rijtje: Slecht slapen, prikkelbaar, snel boos en een gespannen/Gejaagd gevoel.

holiday-stress-today-tease-1-151203_d8fb05c5368d96b9837fce09d8786879.jpg

Er zijn een paar overbekende oorzaken van deze stress en spanningen:

Relaties –  De relatie met je vrienden/familie zijn altijd stressveroorzakers, maar met Kerst des te meer. Het zou ‘vrede op aarde’ moeten zijn
en dat is het nu eenmaal niet altijd.

Financiën – De feestdagen zijn een dure tijd. Cadeaus en luxueus eten lijken er helemaal bij te horen en kunnen een behoorlijke hap uit je budget zijn.

Drukte – Racen naar de winkels voor de boodschappen. Kerstavond naar de mis, kerstbrunch bij je schoonouders, borrel bij vrienden en diner bij jouw familie.

De kinderen rennen door de huiskamer, spelend en roepend. Zonder een waarschuwing ontplof je bijna en zitten ze binnen 2 tellen elk in een aparte hoek op de bank. Prikkels in en rondom het huis (zoals geluid) maken je explosief, terwijl er eigenlijk geen rede toe is..

Herken je dit? Nou, ik dus ook! Daarom heb ik wat tips verzameld tegen Kerst-spanningen.

Lees verder..

 

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel