Aftelkalender Sterren - Cadeau zakjes

Vorige Artikel 4 van 14 Volgende

Regelmatig krijg ik van mijn jongens al de vraag 'Wanneer komt Sinterklaas?'
En ik zag zoveel leuke aftel kalenders voorbij komen, dat ik er eigenlijk ook eentje wilde maken. 

Deze sterren aftelkalender is multi functioneel! Je kunt er kleine dingen in stoppen en aftellen tot Pakjesavond. Maar ook tot kerst. Je kunt ze in kleur maken, of zwart wit. Je kunt er zelfs een 'Hoera, ik word grote zus/broer!' aftelkalender van maken! Of voor welke gelegenheid dan ook. Of gebruik de sterrenzakjes als bedank cadeautjes, na een bruiloft, receptie of waar dan ook.

Wat heb je nodig?

- Template 'sterren kalender' ( Je kunt hem hier dowloaden via Dropbox, of sla de afbeelding hieronder op door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor 'opslaan als.')
- Schaar
- Naaimachine (of naald en draad)
- Potlood
- Papier (in kleur naar keuze)

Hoe maak je ze?

Print de template uit, en knip de ster uit. Leg deze op het papier en omlijn hem met een potlood. Knip nu per sterren-pakje 2 sterren uit. Leg ze zo recht modelijk op elkaar en begin met de naaimachine bij een punt te naaien. Zodra je rondom bent geweest (ongeveer 0,5 cm van de rand, een voetje breed), stop je wanneer je een v-vorm over hebt. Nu kan het cadeautje, briefje, geld, wat dan ook, in de ster. Daarna naai je het laatste stukje dicht en knip je de draden af (wil je hem ophangen? Gebruik de draden dan als lusje!).

Versier de ster met woorden, stickers of bijvoorbeeld deze leuke aftel Sint plaatjes!
Je vind ze hier als Dropbox download, of sla de afbeelding hieronder op door er met je rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor 'opslaan als.'

Een andere aftel kalender maken? Je vind een bord vol inspiratie op mijn Pinterest pagina! 

Maak zoveel sterren als je wilt! En wil je liever een andere vorm? Teken zelf een vorm, of download een afbeelding via Google. Get Creative! en deel je kunstwerk met me via FacebookInstagram of Pinterest

Zoek je meer leuke Sint knutsels? Kijk dan op mijn Pinterest Bord, voor meer leuke D*I*Y's..

 

 

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel