Informatie voor ouder/verzorger

Artikel 1 van 10 Volgende

Heeft jouw kind soms moeite met schrijven, het vasthouden van een pen en de kleine krabbels maken die we letters noemen? Ik geef je tips hoe je dit met behulp van knippen kan verbeteren.

Ik praat altijd enthousiast over papierknippen, en probeer daarmee jou en anderen ook aan het knippen te krijgen. Niet alleen omdat het een oud ambacht is, maar ook omdat het léuk is om te doen en: het is goed voor je!

Door elke dag een kwartier te knippen, gaat je fijne motoriek met sprongen vooruit. Heb je wel eens gemerkt dat je handschrift minder duidelijk is dan vroeger? Bijna onleesbaar soms? We zitten veel op onze telefoons en tablets (ik zeker wel in ieder geval), en daardoor verliezen we ongemerkt een stukje beheersing van onze handen. Knippen is een van de manieren om onze fijne motoriek te trainen. Probeer het maar eens en je zult zien, je handschrift gaat écht vooruit en daarmee meer dingen waar je (ongemerkt) je fijne motoriek voor gebruikt.

 

 

Dit geldt zeker voor kinderen.

De motoriek van je kind gaat zichtbaar vooruit als je hem of haar elke dag een kwartiertje laat knippen. En knippen is een ruim begrip hier: Alles mag! Snippers maken van oude tijdschriften, of reepjes knippen. Willekeurige bochten, vormen of gewoon 'knipjes' in een krant. Straks in groep 3 en alle groepen daarna hebben ze veel plezier hiervan.

Laat je kind elke dag met een (kinder)schaar iets knippen, en help hem of haar fijne motoriek ontwikkelen, zodat schrijven straks een stuk makkelijker is!

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel