Tip: 5x knippen met je peuter! (2-4 jaar)

Vorige Artikel 2 van 5 Volgende

Dat knippen goed is voor je kindje weten we, maar wat ga je dan knippen? En wat is een veilige manier om ze kennis te laten maken met een schaar? Hieronder 5 leuke knip oefeningen!

 


5. Eerste stapjes..

Om veilig te beginnen, kun je kiezen voor klei. Met een klei-schaar of een kinderschaar kan je kleine naar hartelust knippen in een bonk kinderklei, zonder dat het vingertjes kost. Ze kunnen er zelfs 2 handen voor gebruiken als het knippen nog wat lastig is met 1 hand. Nog een voordeel? Je ruimt het daarna zó weer op!


4. Een stapje verder..

Een volgende stap is bijvoorbeeld knippen in hobby foam. Het is buigzaam, makkelijk vast te houden voor kleine handen en in vrolijke kleurtjes te vinden. Maak er een leerzame activiteit van; Na het knippen van snippers, kun je je kind vragen de kleuren te sorteren. Rood bij rood, geel bij geel! Of laat ze de snippers opplakken op een vel papier. Ook kun je er een ketting van maken door met een prikpen er een gaatje in te prikken en er een veter door te rijgen. 


3. Een stoere leeuw met wilde manen

Een papieren bord, een stift en een schaar. Je bent klaar om deze leeuw te maken! Teken op het bord met een stift het gezicht van de leeuw. Nu kan het knippen beginnen! Sommige manen worden dik of juist dun, super stoer! Als je kind het lastig vind zelf manen te knippen, kun je ze altijd even voortekenen. 


2. Haren knippen

Wat is er leuker dan kappertje spelen? Maar natuurlijk liever niet met je pop, of me mama's haren. Daarom deze oplossing. Teken een hoofd op papier (of haal ze nu bij de Action, dan hoef je alleen nog een gezicht te tekenen) en beplak de rand van het hoofd met dubbelzijdig plakband. Lijm of gewoon plakband kun je ook gebruiken, dat werkt net zo goed. Knip nu repen crepepapier en plak deze langs het hoofd vast. Klaar! Wat voor een kapsel had u gewild vandaag, lekker kort?  


1. Wat kruipt er in het gras?

Nu zijn we geen kapper, maar tuinmannen en vrouwen! Het gras is al lang niet meer gemaaid, hoog tijd om de schaar erbij te pakken en te kijken wat er allemaal kruipt in het gras. Sla deze afbeelding op en print hem uit, of ga zelf aan de slag met een stift. Knip nu een rand groen papier, groot genoeg om de afbeelding te bedekken. Knip er lange punten in. Dit is je gras. Met dubbelzijdig plakband of met lijm, plak je het gras langs de onderrand van je afbeelding. Nu kun je samen met je kind op ontdekkingstocht!

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

© 2016 - 2019 SnipSnap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel